Lapsepõlves vaadatud ulmefilmid pool-inimestest pool-masinatest on saanud reaalsuseks. Kui siiani olin kuulnud erinevatest katsetest asendada elundid masinatega, siis hiljuti sain seda oma silmaga näha ja katsuda. Minu juurde tuli vastuvõtule mees, kellel olid kehas mitmed tehisseadmed, mis aitasid tal liikuda. Ta näitas mulle naha all olevat generaatorit ja akusid ning kirjeldas kui palju erineva pikkusega metallvardaid ta kehas on. Selline moodne tehnoloogia genereerib ta kehas närviimpulsse, mis aitavad liigutada jäsemeid, tänu millele mees saab iseseisvalt liikuda. Talle paigaldati need seadmed peale suurt liiklusõnnetust, milles ta imekombel ellu jäi. See toimus 2012 aastal, ehk see tehnoloogia on üle 9 aasta vana.

Tänapäeval on inimorganismis kasutatavad masinad hoopis väiksemad ja keerulisemad. Need on nii pisikesed, et mahuvad süstla nõela sisse. Teatud elemendid, mida kasutatakse inimkehas seadmete ehitamiseks, on väiksemad kui tavamikroskoop suudab näha. Seetõttu ei märgata neid isegi vereproovides. Inimesed isegi ei aima, et nende kehas võib olla tehismateeria, mis moodustab iseseisvaid seadmeid inimorganismis. Me ei tea veel, milleks need seadmed võimelised on ja mis eesmärgiga neid inimestesse paigaldatakse. Kuidas hakkab inimene käituma pärast seda, kui need nanorobitid on kehasse loonud oma kolooniad. Teadusajakirjades on avaldatud mõned artiklid nende nanoseadmete võimest juhtida inimaju ja selle potensiaalsetest võimalustest tulevikuks. Inimestele räägitakse ikka seda juttu, et tegemist on haiguste ennetamise ja ravi eesmärgil tehtud arendustega. Aga seal võib olla teisigi eesmärke.

Siit me jõuame aga hoopis suurema moraalse küsimuseni. Kas need isikud, kes on lasknud kas teadlikult või ebateadlikult endale sisestada need moodsad nanoseadmed, mis hakkavad juhtima või mõjutama nende elu – kas need on veel inimesed? Kas me saame nimetada inimesteks olendeid, kelle kehas toimetavad muud seadmed, mis saavad oma ülesanded teiselt isandalt väljaspool keha. Kas GMO rakke inimkehas saab pidada inimrakkudeks? Sügavalt vaimsed inimesed usuvad koguni, et selline sekkumine inimkehasse võtab üle inimhinge. Hing asendatakse tehnoloogilise intellektiga, mis edaspidi juhib seda keha omasoodu. Kas tegemist on siis enam inimesega inimkehas? Ameerika ülemkohus näiteks on tunnistanud kõik inimesed, kes on võtnud vastu sellise tehnoloogiaga varustatud v@kts11ni, selle v@kts11nitootja patendi kandjateks. Selle kokkuleppe kohaselt ei ole tegu enam inimestega, vaid uue liigiga, mida nimetatakse trans-inimesteks. Antud liik kuulub siis selle tehnoloogia patendi omanikele. Nii, nagu ma jaanuaris kirjutasin, v@kts1neeritud inimese keha läheb üle v@kts11ni valmistaja intellektuaalomandiks.

Tehisintellekti poolt joonistatud pilt küborgitest

Selle koha peal võiks ju vaielda, et ehk käib see ainult USA kodanike kohta. Meid siin see ju ei puuduta. Aga vaadake korraks v@kts11nipassidesse! Mida need teile ütlevad? Nii nagu riiklik pass näitab isiku kuuluvust teatud riigi omandisse, nii näitab v@kts11nipass isiku kuuluvust teatud ettevõtte omandisse. Miks muidu seal v@kts11nitootja nimi on ära mainitud? Eesmärk on tulevikus riiklikud passid ära kaotada ja viia üle isikud ainult korporatsioonide omandisse. Juba praegu on riigid allutatud nendele samadele korporatsioonidele. Kuulake kasvõi, kuidas riigijuhid üle maailma loevad üht ja sama farmaatsia poolt etteantud teksti, nagu käpiknukud.

Need kehad on kaaperdatud ettevõtete poolt, mis saavad omavoliliselt edaspidi neid kehasid kasutada oma uuteks eksperimentideks või müüa teenusena edasi teistele ettevõtetele nii, nagu seda on teinud riigid. Korporatsioonide käes on võime juhtida neid kehasid. Enam ei ole vaja kulutada miljardeid reklaamidele või propagandale, et ajusid pesta hommikust õhtuni. Selle asemel saadetakse korraldused 5G mastidesse ja kõik v@kts1neeritud massid teevad täpselt seda, mis neil kästakse. Need on zombi massid, mis ei suuda enam isegi iseseisvalt mõelda (siin üks näide 20-aastasest neiust, kes peale systi ei suuda oma tuttavaid inimesi enam meenutada ega leia sõnu kirjeldamaks asju enda ümber).

Mismoodi selline ühiskond välja hakkab nägema?

Seda on raske kirjeldada, kui ei ole vaadanud viimase 10 aasta Hollywoodi ulmefilme. Seal on peensusteni püütud näidata, millist ühiskonda soovitakse luua. Samas võib selle kohta lugeda hoopis vanemast kirjandusest. Näiteks Fjodor Dostojevski on kirjeldanud väga detailselt antud ühiskonda oma romaanis “Kuritöö ja Karistus, mis oli kirjutatud 1865 aastal! Otsige sealt üles Roskolnikovi kolmanda unenäo kirjeldus ja teid hämmastab selle täpsus tänaste sündmuste kohta ning seal on kirjeldatud ka edaspidised asjaolud, mis meid võibolla ees ootavad. Samuti piibel räägib nendest sündmustest ja hoiatab inimesi saatana märgi eest, mis muudab jumala lapsed saatana käsilasteks. Ja tõepoolest kas sellistel isikutel, kelle sees pole enam hingel ruumi, on üldse jumala kuningriiki enam asja? Või kui sa ei usu kirikut ja jumalasõna, vaid näiteks budismi, siis kas sellste inimeste jaoks on veel võimalus ümbersündida inimestena? Äkki kukuvad nad hoopis madalamasse loomaklassi oma evolutsiooni trepil või jäävad hoopis allilma lõksu. Me ei tea seda veel, aga üks on selge – pea pool maakera elanikkonnast on selle tehingu juba sõlminud ja oma keha maha müünud. Nende hingede saatus on nüüd lahtine. Kogu meie inimkonna saatus on suure küsimärgi all. Sellisena, nagu vanasti, meie ühiskond tõenäoliselt toimima ei jää. Need inimesed, kes ei ole lasknud end v@kts1neerida, peavad hakkama looma oma kogukondasid eemal suurlinnadest, et need keerulised ajad üheskoos üle elada. Linnades läheb elu raskeks. Selle kohta ma kirjutasin juba eelmises artiklis.

Samas ma teeksin ühe olulise paranduse oma eelmise artikli kohta, mille pealkiri oli : “Jää ellu!”. See pealkiri ei ole kahjuks nende uudiste valguses enam korrektne. Sest kui mina peaksin seisma valiku ees – kas võtta vastu see v@kts11n, et jääda ellu, siis ma ennem valiksin surma kui elu küborgina.

Üks kommentaar “Küborgid meie seas

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s