Toit on Info

Toit sisaldab infot, mida me alateadlikul tasandil vastu võtame ja seedimisel töötleme. Toiduained ei koosne ainult keemilistest ühenditest. Nad kannavad informatsiooni, mis on talletunud nende valmimise, kasvamise, töötlemise käigus. Kogu selle infoga tuleb tegemist teha keha organismil. 

Näiteks enamus loomi tapetakse suures hirmuseisundis. Nende aju saadab kehasse suurel hulgal adrenaliini, hirmu ja stressi kemikaale, mis kapseldab rakud kaitseseisundisse. Sellisel viisil saadud liha annab kõik need läbielamised ja hirmud üle sööjale. Lõunamaa rahvad eelistavad süüa lambaliha, kuna lammas on üks väheseid loomi, kes ei aima oma saatust ette ning seetõttu on vagur, nagu lambuke.

Keemiliste toidulisanditega on sarnased lood. Keegi täpselt ei oska öelda või hinnata, mis laadi informatsiooniga tuleb kehal tegemist teha, et neid ühendeid seedida. 

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s